Press "Enter" to skip to content

Gofros žarnos – vėdinimo sistemos pagrindas

Šiomis dienomis praktiškai visuose naujuose pastatuose yra įrengiamas vėdinimas, kurį užtikrina tam skirtos sistemos. Todėl natūralu, jog nepamainoma dalimi tampa ir žarnos ventiliacijai. Kadangi būtent jomis keliauja oras tiek į skirtingas patalpas, tiek ir į vėdinimo įrenginį ar netgi pastato išorę. Pagrindinės šių gaminių savybės yra lengvumas, lankstumas bei atsparumas drėgmei. O kartu ir konkurencinga kaina, kuri leidžia dideliuose plotuose įrengti ventiliaciją be didžiulių investicijų. Ko tikrai prireiktų pasirinkus kitas alternatyvas. Kurios gal ir būtų atsparesnės mechaniniams pažeidimams, bet ir kainuotų atitinkamai daugiau. Nors šiuo atveju to visai nereikia, kadangi dažniausiai vėdinimo sistema būna paslėpta bei apsaugota.

Ar galima pasirinkti norimą ilgį?

Tai priklauso nuo pardavėjo. Tačiau dažniausiai gofros žarnos sileta.lt perkamos pakankamai dideliais kiekiais, kurių prireikia norint išvedžioti visą sistemą. Todėl ilgis tampa tikrai aktualiu aspektu. Bet dažnu atveju dėl to nekils problemų. Kadangi daugelis pardavėjų suteikia tokią galimybę ir galima įsigyti norimą ilgį. Taip pat gali būti pasirinktas ir norimas žarnos ventiliacijai skersmuo. O jeigu tinkamo varianto nėra, visuomet galima susisiekti tiesiogiai su pardavėju bei išsakyti savo lūkestį. Kadangi dažnu atveju tai leis atrasti tinkamą sprendimą ir galbūt ieškomą produktą. Šioje srityje dirbantys specialistai tikrai žinos bei galės padėti praktiškai bet kokiu atveju.

Kuo tokios žarnos ventiliacijai išsiskiria iš kitų?

Šiomis dienomis praktiškai visais atvejais pasirenkamas toks variantas. Kadangi guminės žarnos turi tikrai nemažai privalumų lyginant jas su kita populiaria alternatyva, kuri gaminama iš PVC. Ir pagrindinis aspektas yra atsparumas bei lankstumas. Kas iš karto suteikia ir kelis kartus daugiau ilgaamžiškumo. Kas galbūt vėdinimo sistemoje pakankamai svarbu. Nors daug svarbesnis šis aspektas tampa tuomet, kai žarnomis juda kažkokios kietos medžiagos, kurios gali sukelti realių pažeidimų. Taigi, praktiškai bet kuriuo atveju geriau iš karto rinktis patikimesnį variantą ir taip apsidrausti nuo galimų rizikų. Tuo labiau, kad kartais keitimo ar remonto darbai gali sukelti tikrai nemažai nepatogumų.